Το οινοποιείο Ντουράκη προχώρησε φέτος σε ένα ολικό rebranding των ετικετών του ξεκινώντας με μια από τις αγαπημένες του, το Κύδος Μαλβάζια Aromatica που πλέον ονομάζεται Ζήλος, Μαλβάζια, ΒΙΟ

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία ο Zήλος ήταν φτερωτή θεότητα, προσωποποίηση της αφοσίωσης, της δόξας και της διακαούς επιθυμίας και ανάγκης για υπεροχή. Χαρακτηριστικά που μετά την Τιτανομαχία τον έφεραν αυτόν και την οικογένειά του, παραστάτες και  εντολοδόχους του Δία.

Το όνομα αυτό ταιριάζει απόλυτα στο κομψό αυτό κρασί με τον έντονο αρωματικό χαρακτήρα. Το προϊόν παράγεται από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας πιστοποιημένο από τη ΔΗΩ. Η παραγωγή του γίνεται στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου που χρησιμοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το όνομα συνοδεύεται από νέα ετικέτα ανακυκλώσιμου χαρτιού με εικόνες της θεότητας.  Έχει ωχρό λεμονί χρώμα με πράσινες ανταύγειες. Στη μύτη συναντάμε βερίκοκο, ροδάκινο, γιασεμί και ξύσμα λεμονιού.  Τραγανή οξύτητα στο στόμα, με γευστικά χαρακτηριστικά του ώριμου βερίκοκου, του πορτοκαλιού και λαγοκέρασου.

Δεύτερη στάση για την ανανεωμένη σειρά είναι η ετικέτα του Λύχνου Βιδιανό ΒΙΟ, που κράτησε το σημαντικό αυτό όνομα με μια νέα εμφάνιση, σκιτσαρισμένη στο χέρι. Στα πρώτα βήματα του οικογενειακού οινοποιείου, ο παππούς Ανδρέας Ντουράκης, (πατέρας του ιδρυτή Ανδρέα Ντουράκη) χρησιμοποιούσε έναν παραδοσιακό λύχνο, για να επιβλέπει τα βαρέλια στο σκοτεινό κελάρι. Με αυτή την ετικέτα τιμάται ο παππούς.  Το βλέμμα του στο σκίτσο επιβεβαιώνει την αγάπη του για το κρασί. Τα σταφύλια καλλιεργούνται βιολογικά τρυγούνται χειρωνακτικά και περνάνε από διαλογή από τα πολλά μικρά αγροτεμάχια του κτήματος. Ο Λύχνος Βιδιανό είναι ξηρός λευκός οίνος από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας. Στη μύτη διακρίνουμε αρώματα πυρηνόκαρπων όπως ροδάκινο, πράσινων φρούτων, αλλά και βανίλια από την παλαίωση στο βαρέλι. Μπορείτε να το πιείτε τώρα αλλά και πέντε χρόνια μετά.

 

 

 

Έπεται η «value for money» σειρά Ριζίτης που αλλάζει όνομα και γίνεται Monoceros. O Μονόκερος (λατινικά Monoceros) είναι αστερισμός που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1624 από τον αστρονόμο Jakob Bartsch και είναι ένας από τους 88 επίσημους αστερισμούς που θέσπισε η Διεθνής Αστρονομική Ένωση. Το Μονόκερος ροζέ είναι ένα ελαφρύ και ξηρό κρασί από την ποικιλία Grenache Rouge. Υπέροχες ροζ ανταύγειες, αρώματα από ροδοπέταλο και φράουλα. Στο στόμα συναντάμε κόκκινα φρούτα, όπως κεράσι, κράνμπερι και φράουλες. Συνδυάζεται ιδανικά με σαλάτες, όπου κυριαρχεί η ντομάτα  και πιάτα με γαρίδες.

 

 

Έρχονται τρεις νέοι κωδικοί, όλοι από την ποικιλία Ρωμέικο, την οποία τιμά ιδιαιτέρως το οινοποιείο Ντουράκη.  Το Apus, ένα Blanc de Noir, το Canopus τύπου Μαρουβά παλαιωμένο Ρωμέικο και το Cassopeia sparkling wine methode traditionelle. Αυτά τα κρασιά μαζί με το υπέροχο Euphoria dessert, φυσικώς γλυκύς οίνος που κυκλοφορεί από το 2011, κλείνουν την τετραλογία των στυλ γι’ αυτή την πολύ σημαντική ποικιλία.

Η οικογένεια Ντουράκη εύχεται σε όλους υπέροχα οινικά ταξίδια, χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία.