Το 16ο Féminalise θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 8 Απριλίου στο Parc Floral με τη συμμετοχή ελληνικών οινοποιείων.


Ο Concours Mondial des Féminalise, ο μεγαλύτερος διαγωνισμός παγκοσμίως για κρασιά/σάκε/πνεύματα που δοκιμάζονται αποκλειστικά από γυναίκες.


Στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας, το Παρίσι, συγκεντρώνονται κάθε χρόνο περισσότερες από 600  γυναίκες γευσιγνώστριες από όλο τον κόσμο, για μια εξαιρετική εκδήλωση γευσιγνωσίας που καλύπτεται ευρέως από τον γαλλικό και διεθνή Τύπο, στην οποία Χορηγός Επικοινωνίας για τον διαγωνισμό του 2022 είναι το Allwinestories.com.


Τρία εμβληματικά οινοποιεία από την Ελλάδα συμμετέχουν με εκλεκτά κρασιά , υπό την αιγίδα της Allwinestories:

Oινοποιείο Anhydrous από τη Σαντορίνη συμμετέχει με Ασσύρτικο


Οινοποιείο Αβαντίς από την Εύβοια με το λευκό Lenga (Gewurztraminer) 

 

Lenga Pink Mαυροκουντούρα Gewurztraminer

 


Οινοποιείο Βενετσάνος από τη Σαντορίνη  με  Ασσύρτικο 

 

 

 

 Οινοποιείο Βενετσάνος με Νυχτέρι

 

Λίγα λόγια για την  ιστορία του διαγωνισμού.


Ο Concours Mondial des Feminalise (επίσης γνωστός ως Féminalise) είναι ένας διαγωνισμός κρασιού που διεξάγεται στη Γαλλία και επικεντρώνεται αποκλειστικά στον γυναικείο τομέα της παγκόσμιας αγοράς κρασιού.


Το Féminalise είναι μια ισχυρή ιδέα!


Με 25 χρόνια εμπειρίας ως διοργανωτής διαγωνισμών κρασιού, ο ιδρυτής Didier Martin είδε την οικονομική  επιρροή των γυναικών στον κόσμο του κρασιού και τη σημασία τους στην εξέλιξη του κλάδου.

Είχε αυτή την πρωτότυπη ιδέα για τη δημιουργία του Concours des Féminalise το 2007 και το 2015 ο διαγωνισμός έγινε παγκόσμιος. Τα κρασιά δοκιμάζονται αποκλειστικά από έμπειρες επαγγελματίες και γυναίκες με εξειδίκευση στην κρίση κρασιών.
Ο διαγωνισμός γιόρτασε τη 15η επέτειό του το 2021 με 5246 κρασιά και 800 κριτές.


Μια μεγάλη καινοτομία έρχεται το 2022: ο διαγωνισμός ανοίγει τις πύλες του στα αλκοολούχα ποτά!


Η επιτυχία αυτού του διαγωνισμού, είναι ενδεικτική τόσο της αθρόας  συμμετοχής των γυναικών ενός τομέα που ιστορικά κυριαρχείται από άνδρες όσο και της αλλαγής του προφίλ των καταναλωτών.

 

 

Βέλτιστες συνθήκες γευσιγνωσίας

- Οι γευσιγνώστες επιλέγονται από τον κλάδο του κρασιού με βάση τις ικανότητές τους να δοκιμάζουν και να αξιολογούν κρασιά/αποστάγματα.
- Όλα τα κρασιά/αίματα δοκιμάζονται στα τυφλά, σερβίρονται ανά ποτήρι, στη σωστή θερμοκρασία από εξειδικευμένους σερβιτόρους.
- Κάθε κρασί/απόσταγμα δοκιμάζεται από τρεις γυναίκες που κάθονται σε τραπέζια τοποθετημένα σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους. Κανένας σχολιασμός ή επιρροή δεν είναι δυνατή μεταξύ των δοκιμαστών.
- Κάθε κρασί/απόσταγμα αξιολογείται με βάση ένα φύλλο γευσιγνωσίας με 39 σημεία ελέγχου.
- Σε περίπτωση ελαττωματικού κρασιού/αποστάγματος, μια εφεδρική φιάλη σερβίρεται στις γευσιγνώστριες σε σωστή θερμοκρασία.
- Οι διοργανωτές είναι εξαιρετικά προσεκτικοί όσον αφορά τη σειρά γευσιγνωσίας των συμμετοχών, ώστε να εξασφαλίζονται τα καλύτερα αποτελέσματα.

Το μετάλλια του  Feminalise αποτελουν εγγύηση για την ποιότητα!
Όλα τα κρασιά δοκιμάζονται στα τυφλά.

Κάθε δείγμα δοκιμάζεται από 3 γυναίκες που κάθονται σε τραπέζια τοποθετημένα σε απόσταση μεταξύ τους, χωρίς να είναι δυνατή η βλεματική επαφή μεταξύ τους. Αυτή η μοναδική οργάνωση παράγει αξιόπιστα αποτελέσματα.
Ευχόμαστε καλή επιτυχία στα ελληνικά οινοποιεία και μείνετε συντονισμένοι με νέα από το Παρίσι.