Εάν πιστεύουμε στον Μολιέρο “τα 60 χρόνια είναι το άνθος της ηλικίας του ανθρώπου”, είχε πει μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της παγκόσμιας δραματουργίας. Τι καλύτερο για να γιορτάσουμε αυτή την πώληση των κρασιών του Domaine Hospices de Nuits Saint George, που θα διεξαχθεί την Κυριακή  14 Μαρτίου 2021 στο Château du Clos-de-Vougeot. Η χρονική περίοδος είναι δύσκολη, όπως και η αντίστοιχη της Beaune που γιορτάστηκαν  τα 160 χρόνια του θεσμού στο τέλος του προηγούμενου χρόνου. Η δημοπρασία της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί χωρίς να γίνουν άλλες εκδηλώσεις και με βάση τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα λόγω της επιδημίας του Covid19.

Η δημοπρασία  των κρασιών της Βουργουνδίας έχει παλμό και το ενδιαφέρον των αγοραστών  προβλέπεται να είναι ζωηρό, όπως έχει σχεδιαστεί από το Maison Edouard-Delaunay.  O Jean-Marc Moron, Διευθυντής του ιστορικού Domaine Hospices de Nuits Saint George συμφωνεί με την άποψη αυτή.

Στη σημερινή δημοπρασία πρόκειται να διατεθούν 114 βαρέλια, των 228 λίτρων, από τα οποία τα 112 είναι Pinot Noir και τα υπόλοιπα 2 Chardonnay. Τα κρασιά προέρχονται από 450 φυτά,  ηλικίας 70 ετών.

Tη δημοπρασία θα εκτελέσει ο Maitre Corton από τη Ντιζόν, του οποίου η συμμετοχή στην περσινή εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Το ύψος του ποσού που θα συγκεντρωθεί από την πώληση των κρασιών θα δοθεί ως ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου του Ινστιτούτου Παστέρ.

Το Maison Edouard Delaunay, το οποίο συμβάλλει στην προώθηση της πώλησης, δήλωσε ότι θα βοηθήσει τους αγοραστές να υποβάλουν προσφορές με 6 cuvee, με μια ελάχιστη αγορά 24 μπουκαλιών, για παράδειγμα. «Θα είμαστε διαθέσιμοι για τους πελάτες μας μέσω τηλεφώνου, SMS και WhatsApp καθ 'όλη τη διάρκεια της δημοπρασίας.

Επίσης ο Εrik Orsenna, μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας, πολιτικός και νομπελίστας θα παρουσιάσει την εκδήλωση.