Ο γοητευτικός Πύργος Πετρέζα με την άνετη πρόσβαση και τις ατμοσφαιρικές σάλες του θα φιλοξενήσει φέτος τα Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ τα οποία διοργανώνονται από το The Fnl Guide και τη Vinetum.

Για μια ακόμη χρονιά, οι κορυφαίοι Έλληνες παραγωγοί θα σας περιμένουν με το ερυθρό κρασί-ναυαρχίδα τους και μια σειρά από σπάνιες ετικέτες, ενώ οι σημαντικότεροι εισαγωγείς θα φέρουν ορισμένες από τις καλύτερες ετικέτες του διεθνούς αμπελώνα.

Με ένα αντίτιμο €40, ο επισκέπτης παραλαμβάνει ένα μπλοκ με δέκα «επιταγών» αξίας €3 έκαστη τις οποίες εξαργυρώνει στα σταντ των εκθετών, δοκιμάζοντας σπουδαία κρασιά στο κόστος τους, κρασιά που υπό άλλες συνθήκες δεν είναι απλώς απαγορευτικά λόγω τιμής αλλά επιπλέον δεν είναι εύκολα προσβάσιμα και σίγουρα όχι στις μεγάλες οινικές εκθέσεις. Ενώ, όπως κάθε χρονιά, πολλά από τα κορυφαία ελληνικά κρασιά θα είναι διαθέσιμα για δωρεάν δοκιμή.

Κάθε κρασί (δόση των 50ml) κοστίζει μία ή περισσότερες «επιταγές», ανάλογα με την τιμή του, σύμφωνα με τον ίδιο τον εκθέτη. Φυσικά, κάθε επισκέπτης μπορεί να αγοράζει επιπλέον μπλοκ, εφόσον το επιθυμεί.

Αυτή τη χρονιά τα Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά θα είναι πιο πλούσια από ποτέ!

Η λίστα των κρασιών που θα παρουσιαστούν είναι η μεγαλύτερη, ενώ θα υπάρχει και πλήθος καινοτομιών:

La Meat Maison pop-up Restaurant

Σε συνεργασία με το La Meat Maison, τους προμηθευτές των κορυφαίων κρεάτων, το La Meat Maison pop-up restaurant θα σερβίρει το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, από τη μία το μεσημέρι μέχρι και αργά το βράδυ (τελευταία παραγγελία 20.30), τρία διαφορετικά μενού που θα προσφέρουν επιλογή ανάμεσα σε δύο πρώτα πιάτα και δύο γλυκά, και ένα εξαιρετικό βοδινό steak με επιλογή από side dishes που θα είναι αυτό που θα τα διαφοροποιεί μεταξύ τους και τιμολογιακά. Σε αυτό το σημείο να σας πω ότι έχουμε επιλέξει τρεις κορυφαίες κοπές και προελεύσεις για τα τρία αυτά μενού και ότι η λογική της τιμολόγησης τους είναι ότι αυτά θα σερβίρονται στην τιμή που θα τα αγόραζε κανείς ωμά από το κατάστημα! Εδώ μπορείτε να δείτε όλες τις λεπτομέρειες.

Η εμπειρία -και θα μου επιτρέψετε να πω η ευκαιρία- ολοκληρώνεται ασφαλώς με το κρασί. Η λίστα κρασιών του εστιατορίου είναι πολύ απλά η λίστα κρασιών της έκθεσης! Με τα κουπόνια σας θα μπορείτε να αγοράζετε ένα ποτήρι (ή περισσότερα) ή ένα ολόκληρο μπουκάλι από τα περίπτερα των εκθετών και να το απολαμβάνετε με ένα κορυφαίο steak χαρίζοντας στον εαυτό σας μια αληθινά σπάνια, επικούρεια εμπειρία! Σημειώστε ότι τα κρασιά προσφέρονται σε τιμές χονδρικής (συν ΦΠΑ).

 

Davidoff Cigar-lounge

Σε συνεργασία με τη Davidoff στήνουμε αναπαυτικά σαλόνια σε μια διάφανη, θερμαινόμενη τέντα στην υπέροχη βεράντα του Πύργου Πετρέζα με θέα τους κήπους. Εκεί, θα υπάρχει ένα open bar με ποικιλία από κορυφαία αποστάγματα των εκθετών (παλαιωμένα τσίπουρα, ουίσκι, κονιάκ, ρούμι κλπ) όπου ο κάθε επισκέπτης (πληρώνοντας το εισιτήριο εισόδου -€30- ή έχοντας το VIP Pass Gold) μπορεί να απολαμβάνει ότι θέλει, ενώ θα μπορεί επίσης να απολαύσει σαμπάνια Pommery και espresso Taf που θα παίρνει από το μπαρ του εστιατορίου. Τέλος, ειδικά οι κάτοχοι του VIP Gold (βλ. πιο κάτω) θα μπορούν, επιπλέον, να επιλέγουν μεταξύ δύο κορυφαίων πούρων μεγέθους Robusto, δωρεάν: του δυναμικού, έντονου και συλλεκτικού Davidoff Dominicana και του πληθωρικού και ιδιαίτερου Winston Churchill The Late Hour που τα καπνά του παλαιώνουν για έξι μήνες σε βαρέλια από ουίσκι.

VIP Pass

Κάθε χρόνο το VIP Pass είναι ο πιο άνετος τρόπος να ζήσει κανείς την εμπειρία των Μεγάλων Κόκκινων Κρασιών. Φέτος παράλληλα με την είσοδό σας στην έκθεση και το μενού Α’ στο εστιατόριο, το VIP Pass -που κοστίζει €110- σας δίνει δύο σετ των δέκα κουπονιών δοκιμής (αξίας €30 το ένα) και complimentary ποτήρι σαμπάνιας Pommery στο εστιατόριο. Όμως η χρησιμότητα του είναι ακόμη μεγαλύτερη καθώς με αυτό είναι και ο μόνος τρόπος να κάνετε προ-κράτηση στο La Meat Maison pop-up Restaurant και να προλάβετε το μενού της επιλογής σας, καθώς οι θέσεις αλλά και τα steaks ανά μενού είναι συγκεκριμένα και προκαθορισμένα. 

Μεταξύ των χορηγών που στηρίζουν την εκδήλωση είναι  η εταιρεία  Κοροπούλης Συσκευασίες A.E., η οποία θα κληρώσει φέτος ανάμεσα στις συμμετέχουσες στην εκδήλωση ελληνικές οινοποιίες ένα δρύινο βαρέλι 225lt της βαρελοποιίας Radoux από τη σειρά premium Super Fine Blend, ώστε να παλαιώσει εκεί μια Cuvée Spéciale “Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά” που θα παρουσιάσει στην έκθεση του 2024 ή 2025!

Κατεβάστε από εδώ τον Κατάλογο Εκθετών: https://drive.google.com/file/d/1jtyaEEGyUCvPYOsLHrOU0Xb3wHgMUw_Y/view?usp=sharing