Στο δεύτερο αυτό άρθρο μας σας παρουσιάζουμε λεπτομερώς τον παγκόσμιο διαγωνισμό Concours Μondial des minalise, στον οποίο αποκλειστικός χορηγός επικοινωνίας από την Ελλάδα για το διαγωνισμό 2022 είναι το Allwinestories.com.

Το Concours des Feminalise, επίσης γνωστός ως Féminalise,  είναι ένας διαγωνισμός κρασιού που διεξάγεται στη Γαλλία και επικεντρώνεται αποκλειστικά στον γυναικείο τομέα της παγκόσμιας αγοράς κρασιού.

Το  Concours Μondial des minalise είναι μια ισχυρή ιδέα.

Με 25 χρόνια εμπειρίας, ως διοργανωτής διαγωνισμών κρασιού, ο ιδρυτής Didier Martin διαπίστωσε τον οικονομικό αντίκτυπο των γυναικών στον κόσμο του κρασιού και τη σημασία αυτών στην εξέλιξη του κλάδου. Είχε αυτή την πρωτότυπη ιδέα να δημιουργήσει τον Concours des Féminalise το 2007,  και το 2015 ο διαγωνισμός έγινε παγκόσμιος. Τα κρασιά δοκιμάζονται αποκλειστικά από έμπειρες επαγγελματίες και γυναίκες με εμπειρία στην κρίση των οίνων.  Ο διαγωνισμός γιόρτασε τη 15η επέτειό του το 2021 με 5246 κρασιά  και 800 κριτές.

Αυστηροί κανόνες γευσιγνωσίας

  1. Δεν υπάρχει δυνατότητα επιρροής ή σχολιασμού μεταξύ των γευσιγνωστριών, καθώς η κάθε μια κριτής δοκιμάζει ένα κρασί/σάκε/απόσταγμα/ κάθε φορά διαφορετικό από τη διπλανή της.
  2. Οι γευσιγνώστες επιλέγονται για τους κρινόμενους τομείς κρασιού/σάκε/αποσταγμάτων με βάση τις γευστικές τους αναγνωρισμένες  ικανότητες.
  3. Σε όλα τα δείγματα εφαρμόζονται οι κανονισμοί της τυφλής γευσιγνωσίας. Σερβίρονται σε κρυστάλλινο ποτήρι γευσιγνωσίας και σε ιδανική θερμοκρασία από εξειδικευμένους σερβιτόρους.
  4. Κάθε κρασί/σάκε/απόσταγμα δοκιμάζεται από 3 γυναίκες κριτές που βρίσκονται σε απομακρΙσμένα τραπέζια. Επομένως, δεν είναι δυνατή καμία επιρροή ή σχολιασμός.
  5. Κάθε κρασί/σάκε/απόσταγμα καταγράφεται μέσω ενός φύλλου γευσιγνωσίας με 39 σημεία ελέγχου.
  6. Σε περίπτωση ελαττώματος ενός κρασιού/σάκε/αποστάγματος, αμέσως σερβίρεται στις δοκιμάστριες μια νέα φιάλη αντικατάστασης, που διατηρείται στη σωστή θερμοκρασία.
  7. Δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στη σειρά δοκιμής των κρασιών/σακέ/αποσταγμάτων για να εξασφαλιστούν τα βέλτιστα αποτελέσματα.

 

 

Το Concours Μondial des minalise, ο μεγαλύτερος διαγωνισμός στον κόσμο για κρασιά/σάκε/πνεύματα που δοκιμάζονται αποκλειστικά από γυναίκες.

Στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας, στο Παρίσι, συγκεντρώνονται κάθε χρόνο περισσότερες από 600 διεθνείς γευσιγνώστριες για μια εξαιρετική γευσιγνωσία που καλύπτεται ευρέως από το γαλλικό και διεθνή τύπο. Aποκλειστικός χορηγός επικοινωνίας από την Ελλάδα για το διαγωνισμό 2022 είναι το Allwinestories.com. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Park Floral στο Παρίσι στις 6, 7 & 8 Απριλίου 2022.

Πρόεδρος του διαγωνιαμού είναι η Margot Ducancel, ιδρυτής του "Rouge aux Lèvres" του μεγαλύτερου οινικού club της Γαλλίας, αποκλειστικά για γυναίκες.

 

 

 

 

Ο Επίσημος κανονισμός του διαγωνισμού

Ο Concours Mondial des Féminalise είναι ανοικτός σε όλους τους παραγωγούς, τα συνεταιριστικά οινοποιεία, τους εμπόρους, τους εισαγωγείς, τους αποσταγματοποιούς οίνων, σάκε και αποσταγμάτων από όλο τον κόσμο.

Επιτρέπεται να διαγωνιστούν οι εσοδείες του 2021 και προηγούμενες εσοδείες από όλους τους αμπελώνες του κόσμου. Κάθε κρασί πρέπει να συμμορφώνεται με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς και τους κανονισμούς που ισχύουν στη χώρα του.

Στο πλαίσιο των νέων κανονισμών που διέπουν τους Διαγωνισμούς Οίνου στη Γαλλία, ο Concours Mondial des Féminalise έχει συμπεριληφθεί στον επίσημο κατάλογο των Διαγωνισμών των οποίων τα μετάλλια μπορούν να αναγράφονται στην επισήμανση των οίνων (BOCCRF της 13ης Σεπτεμβρίου 2013).

Μεταξύ των κύριων καινοτομιών φέτος, εκτός από την εισαγωγή της κατηγορίας των αλκοολούχων ποτών, βρίσκουμε τη βελτιστοποίηση των γευσιγνωσιών χάρη στην εισαγωγή των ποτηριών Riedel Performance, την απλούστευση της διαδικασίας αξιολόγησης μέσω της χρήσης μιας ειδικής εφαρμογής σε tablet και την επιβεβαίωση των προϊόντων που έχουν ξεχωρίσει, με μια δεύτερη φάση γευσιγνωσίας.

 

Τα μετάλλια Feminalise

Ένα μετάλλιο Féminalise σημαίνει ότι εμπιστεύεστε τους επαγγελματίες!

Οι γευσιγνώστες της Féminalise είναι όλοι επαγγελματίες του κρασιού και έμπειροι οινόφιλοι και επιλέγονται από έναν συγκεκριμένο αριθμό αιτήσεων από όλο τον κόσμο.

Έτσι ένα μετάλλιο Féminalise είναι εγγύηση ποιότητας!

 

 

Το μετάλλιο Féminalise είναι πάνω απ' όλα η εγγύηση ότι έχουμε ένα κρασί που ευχαριστεί τις γυναίκες με σκοπό να γοητεύσει τους άνδρες.

Τα χρυσά ή ασημένια μετάλλια Féminalise απονέμονται στα καλύτερα κρασιά που δοκιμάστηκαν και αποτελούν ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην αύξηση των πωλήσεων σας.

 

 

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 24 Φεβρουαρίου 2022.

Ακολουθήστε το link: https://drive.google.com/file/d/1uRvr73p0Cr_Gm8MYwE0p95xvhVnifWJK/view?usp=sharing

Δώστε ώθηση στις πωλήσεις σας συμμετέχοντας στο Concours Μondial des minalise 2022 και εμπιστευτείτε το Allwinestories.com, Your Partner in Success!

Οι χορηγοί επικοινωνίας του διαγωνισμού: