Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Peloponnese Wine Festival 2022, μετά από δύο χρόνια στο ξενοδοχείο Royal Olympic τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου. 740 επισκέπτες, στην πλειοψηφία τους επαγγελματίες του κλάδου του οίνου, επισκέφθηκαν την εκδήλωση  της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου, συναντώντας 43 οινοποιούς.  

 

Οι οινοποιοί και το οινόφιλο κοινό είχαν την ευκαιρία να ανταμώσουν ξανά μετά από δύο έτη, κάτι το οποίο βρήκε άπαντες ενθουσιασμένους. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τους «θησαυρούς» του Πελοποννησιακού αμπελώνα και να συνομιλήσουν με τους αγαπημένους τους παραγωγούς. Η αντιπροσώπευση των ξεχωριστών οινοπεδίων της Πελοποννήσου ήταν καθολική. Στην έκθεση συμμετείχαν

19 παραγωγοί από την Κορινθία και την Αργολίδα, οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν ως βάση τους τον εντυπωσιακό αμπελώνα της Νεμέας. Η Αρκαδία συμμετείχε με 5 οινοποιεία με έδρα τους την ιστορική Μαντινεία και η Αχαΐα με τις τέσσερις ονομασίες προέλευσης και τα εντυπωσιακά ορεινά αμπελοτόπια με 11 οινοποιεία. Ηλεία, Λακωνία και Μεσσηνία συμπλήρωσαν με 4, 2 και 2 οινοποιεία αντίστοιχα τον πλουραλισμό και το εντυπωσιακό φάσμα terroir και ποικιλιών που διαθέτει ο μεγαλύτερος αμπελώνας της Ελλάδας.

 

 

 

Συνολικά 438 κρασιά από αυτόχθονες και κοσμοπολίτικες ποικιλίες ήταν διαθέσιμα προς δοκιμή από τους επισκέπτες σε έναν οινικό μαραθώνιο γευσιγνωσίας, ανταλλαγής απόψεων και συζήτησης για την επόμενη μέρα. Ένα ακόμα στοιχείο που χαρακτήρισε τη φετινή έκθεση ήταν η έντονη παρουσία της νέας γενιάς καταξιωμένων οινοποιείων της Πελοποννήσου πίσω από τα stand αλλά και η συμμετοχή καινούριων και ποιοτικών οινοποιείων που ανέδειξαν το βάθος και τη συνεχή εξέλιξη του Πελοποννησιακού αμπελώνα.

 

 Ο κ. Αρίστος Σπανός Πρόεδρος της ΕΝΟΑΠ δήλωσε: «Το Peloponnese Wine Festival 2022 ήταν μία εκδήλωση επιτυχημένη και ασφαλής. Αποδείχθηκε για μία ακόμα φορά ότι ποιότητα των Πελοποννησιακών κρασιών βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Τα κρασιά της Πελοποννήσου συνεχίζουν να πρωτοπορούν και να δημιουργούν τάσεις στην ελληνική αλλά και την παγκόσμια οινική σκηνή».

Ο κ. Μανώλης Γιαμνιαδάκης, εκτελεστικός διευθυντής της ΕΝΟΑΠ δήλωσε: Η συνεργασία μας με τη Μαριάννα Μακρύγιαννη, Βάσω Κουτσοβούλου και Γρηγόρη Μιχαήλο, με κάνει περήφανο γιατί κάθε χρονιά ανοίγουμε νέους δρόμους προβολής για τα Πελοποννησιακά κρασιά, κρατώντας ψηλά την ποιότητα των εκδηλώσεων μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από εμένα προσωπικά και όλους τους οινοποιούς που συμμετείχαν.

 

Το Peloponnese Wine Festival θα ταξιδέψει στις 8 Απρίλιου στην Λεμεσό για να συναντήσει τους επαγγελματίες και τους οινόφιλους της Κύπρου και ανανεώνει το ραντεβού του με τον κόσμο του κρασιού της Αθήνας για τον Ιανουάριο του 2023.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν: CORK HELLAS, ΚΟΡΟΠΟΥΛΗΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΑΕ, LABEL PRESS.

Υποστηρικτής: Aqua Carpatica

 

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Winetuned σε συνεργασία με την Vinnovation.