Η σημαντικότερη οινική έκθεση της Άνοιξης, επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη και μας προσκαλεί σε ένα πρωτότυπο ταξίδι, στον υπέροχο κόσμο του ελληνικού κρασιού! 

 

Κυριακή 2 & Δευτέρα 3 Απριλίου, στο Περίπτερο των Εθνών (6) της HELEXPO 

Ώρες: 12:00-20:00

 

 

 

Για δύο ημέρες στο Περίπτερο των Εθνών (6) της HELEXPO συναντιούνται με μοναδικό τρόπο η δυναμική των ελληνικών ποικιλιών και όλες οι νέες τάσεις στη βιομηχανία του κρασιού !

 

Ένα  μοναδικό show που έρχεται φέτος με πολύ περισσότερους εκθέτες και ένα πλούσιο παράλληλο πρόγραμμα.

 

Στο THESSALONIKI WINE SHOW 2023 πρωταγωνιστούν:

 

回     Πάνω από 130 καταξιωμένα οινοποιεία, boutique wineries και δίκτυα διανομής με κρασιά από τον ελληνικό και το διεθνή αμπελώνα. 

 

Καινοτόμα προϊόντα και Έλληνες παραγωγοί που ξεχωρίζουν για την υψηλή τους ποιότητα. 

 

Alternative Wine Bar 

Δύο από τους καλύτερους Έλληνες Sommeliers, ο  Θεολόγης Πλακόπουλος και ο Νικόλας Κυριακίδης παρουσιάζουν επιλεγμένα κρασιά, ήπιας ή μηδενικής παρέμβασης, βιοδυναμικά, βιολογικά και κρασιά για βίγκαν από όλη την Ελλάδα.

Μαζί τους, οι παράγωγοι των κρασιών θα μιλούν για τα κρασιά τους και την ιδιαίτερη προσέγγιση τους στην οινοποίηση, την ολιστική θεωρία, την βιώσιμη καλλιέργεια και τις δυνατότητες παράγωγης ποιοτικού κρασιού με ελάχιστες ή μηδενικές παρεμβάσεις. 

 

Best Of Aris Sklavenitis

Τα 25 κορυφαία κρασιά για το 2023. Ο Άρης Σκλαβενίτης -Καλύτερος Έλληνας Sommelier μετά από τον τελευταίο διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων και  Advanced Master Sommelier, επιλέγει και παρουσιάζει 25 κρασιά που τον εντυπωσίασαν περισσότερο τους τελευταίους μήνες

 

 

Cocktail Bar 

Η σχέση του σύγχρονου bartender/mixologist με το ελληνικό κρασί 

Έχει θέση το ελληνικό κρασί στα βασικά υλικά που χρησιμοποιεί ένας bartender/mixologist; 

Επτά επιλεγμένα bar της Θεσσαλονίκης απαντούν εμφατικά ναι και το καθένα προτείνει δύο cocktails βασισμένα στο κρασί

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα βρίσκεται στο Central Stage, mixologists από τα επτά επιλεγμένα bar (Pelosof, U Bar, CinCin, Casablanca, Apallou, Tribeca, Vogatsikou3) θα παρασκευάζουν και θα σερβίρουν τις δημιουργίες τους διαδοχικά. 

Τα cocktails θα έχουν βάση το κρασί, θα είναι διαφορετικά μεταξύ τους, με ελάχιστη ποσότητα τα 50 ml κρασιού, φτιαγμένο αποκλειστικά από Έλληνες παραγωγούς

 

Απαραίτητο συστατικό του THESSALONIKI WINE SHOW 2023 θα είναι η πιο ευρηματική μουσική επένδυση που έχει γίνει ποτέ σε Wine Show! 

 

Get ready for the SHOW!

 

Γενική είσοδος*:

 viva.gr | Προπώληση 10€, φοιτητικό 7€ (https://www.viva.gr/tickets/happenings/tagfest/thessaloniki-wine-show-2023/

Διήμερο 18€ από το viva.gr

Tαμείο 12€, φοιτητικό 10€

 

Get ready for the SHOW!

 

  • Περισσότερες πληροφορίες: https://thessalonikiwineshow.gr/ 
  • Διοργάνωση: Wine Style