Το 50 Great Greek Wines (50 GGW), η ολοκληρωμένη και δημιουργική πλατφόρμα προβολής και διαλόγου του ελληνικού κρασιού, ανακοινώνει τη διεξαγωγή του για τρίτη συνεχή χρονιά. Tο διαγωνιστικό σκέλος θα λάβει χώρα στις ιστορικές κάναβες του Selene στη Σαντορίνη στις 25-28 Σεπτεμβρίου, ενώ η εκδήλωση απονομής, όπου θα ανακοινωθούν τα 50 καλύτερα κρασιά από αυτά που συμμετείχαν, θα πραγματοποιηθεί στο Grand Resort Lagonissi στις 20 Oκτωβρίου 2023.

Ο Master of Wine Γιάννης Καρακάσης, ιδρυτής του 50 Great Greek Wines, παρουσίασε εκτενώς, σε ειδική εκδήλωση, τη φετινή έκδοση του 50 Great Greek Wines, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις καινοτόμες αλλαγές που θα ενσωματωθούν. Από τη φετινή χρονιά, η ανακοίνωση των 50 νικητών θα γίνεται πλέον όχι βάσει κατάταξης αλλά αλφαβητικά με την αρίθμηση να υπάρχει μόνο στους νικητές των επιμέρους κατηγοριών, οι οποίες ανανεώνονται και ενισχύονται. Επιπροσθέτως, το 50 GGW | 2023 δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής σε κρασιά του πολλά υποσχόμενου Κυπριακού αμπελώνα. Τέλος, θεσμοθετούνται και τα Greek Industry Awards σε μια προσπάθεια να αναδειχθούν άνθρωποι, θεσμοί και πρωτοβουλίες που κινούνται είτε εντός είτε περιφερειακά του κλάδου του κρασιού και οι δράσεις τους εμπεριέχουν το στοιχείο του Greatness.

Ο Γιάννης Καρακάσης, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Με προσήλωση στις αξίες μας, συνέπεια και μεθοδικότητα, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για την αύξηση της φήμης του ελληνικού αμπελώνα στον παγκόσμιο οινικό χάρτη. Πάντοτε σε ανοιχτή επικοινωνία με τους παραγωγούς, τους καταναλωτές και τις αγορές, τολμάμε μία σειρά αλλαγών που θα φέρουν το 50 GGW ακόμα πιο κοντά στους στόχους του. Όλη η ομάδα του 50 GGW παραμένει έντονα ενθουσιασμένη για αυτά που έρχονται και θα δούμε το επόμενο διάστημα».

Το line-up του 50 GGW | 2023 ενισχύεται με ακόμα περισσότερες και κορυφαίες διεθνείς προσωπικότητες από το παγκόσμιο οινικό στερέωμα, γεγονός που ενισχύει τη αξιοπιστία της διαδικασίας.

Πιο συγκεκριμένα, τα κρασιά θα αξιολογηθούν από τους:

-         Julia Harding MW (Senior Editor and Writer at JancisRobinson.com),

-         Μark Andrew MW (Noble Rot Magazine & Restaurants),

-         Lenka Sedlackova MW (Senior brand manager Bancroft),

-         Wojciech Bońkowski ΜW (Wine Writer),

-         Caro Maurer MW (Journalist and Wine educator),

-         Demetri Walters MW (Wine Consultant),

-         Christophe Heynen MW (Serial entrepreneur in the wine business).

H διακεκριμένη Master of Wine Julia Harding με τη σειρά της δήλωσε: «Έχοντας δοκιμάσει πολλά από τα 50 GWW το 2022, ανυπομονώ να συμμετέχω στη διαδικασία φέτος και ιδιαίτερα να έχω την ευκαιρία να δοκιμάσω πολλά από τα κρασιά που έχουν υποβληθεί. Είναι μία υπέροχη περίληψη των Ελληνικών κρασιών».

Στόχος του 50 Great Greek Wines είναι να μπει η σφραγίδα Ελληνικό Κρασί και Greatness σε όσες περισσότερες αγορές, συμβάλλοντας μέσα από την πλατφόρμα του 50 GGW στην επικοινωνία ενός καθαρού μηνύματος:

Το Ελληνικό κρασί αξίζει να βρίσκεται ψηλά στη συνείδηση του παγκόσμιου καταναλωτή.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε:

www.greatgreekwines.com

www.facebook.com/50greatgreekwines/

www.instagram.com/50greatgreekwines/

 

Χορηγοί

PLATINUM

Selene, AON, Grand Resort Lagonissi, Mr. Vertigo

GOLD

Deals, Trinity, Wine Solutions, Nectar di Vino, Wine.gr

SILVER

Cava Fousteris, Cava Vegera, Choix Cava Halari, Cordis Wines, Cork Hellas, Faidons Athens, First Growth Wine School, Kylix, Masterzen, Reco, Riedel, Vino Cultura, Vedemmia

GASTRONOMY PARTNERS

Selene, Ampeli, Captain’s House, Dionysus Mansion, Fita, Kohylia, Wood