Εν μέσω πανδημίας, το Allwinestories και το LeVotre Piree, του καταξιωμένου σοκολατοποιού Στέφανου Διαμαντόπουλου, ενώνουν τις δυνάμεις τους, για να κάνουν την καθημερινότητα πιο γλυκιά και ευφάνταστη.

Μέσα από τo project «Αllchocolatestories» θα παρουσιάζουμε πρωτότυπες συνταγές του Στέφανου.

Για το Στέφανο Διαμαντόπουλο, τον καινοτόμο σοκολατοποιό,  διαπιστευμένο καθηγητή ζαχαροπλαστικής καθώς και κριτή παγκόσμιων διαγωνισμών, δεν χρειάζονται συστάσεις.

O  ίδιος μας λέει:

Η φιλοσοφία μου στη ζαχαροπλαστική είναι να υπάρχει νόημα σε αυτό που τρώμε.  Πρέπει καθετί που φτιάχνουμε να έχει λίγα πράγματα και κατανοητά∙ είτε μιλάμε για γλυκό είτε για αλμυρό. Συχνά βλέπουμε ένα πιάτο να παρουσιάζεται με πλήθος υλικών. Το δοκιμάζεις και δεν αντιλαμβάνεσαι τίποτα από όσα αναφέρονται. Ακόμη και στη δική μας τη δουλειά απορώ πως μπορούν να συνδυαστούν το φυστίκι, το κάστανο, το βύσσινο και το yuzu (ιαπωνικό κίτρο). Δεν ωφελεί να παρουσιάζουμε ένα τρόφιμο με πολλά υλικά για εντυπωσιασμό. Πρέπει να υπάρχει αρμονία γεύσεων, ώστε ο καταναλωτής να αντιλαμβάνεται τα υλικά που το συνθέτουν.

Επίσης με ενδιαφέρει να παράγω  νέα προϊόντα από όλη την γκάμα της γαστρονομίας: με μέλι, βότανα, τυριά, αποστάγματα, κρασί, λουλούδια, γι’ αυτό και συνεχώς πειραματίζομαι.

Η σχέση μου με το κρασί συνδέεται με την παραγωγή σοκολάτας.  Έτσι  συνεργάζομαι με πολλά οινοποιεία παράγοντας σοκολάτες υψηλής ποιότητας. Μάλιστα στο κτήμα Porto Carras έχω διοργανώσει festival γαστρονομίας, συνδυάζοντας αλμυρές γεύσεις με σοκολάτα. Για πολλά χρόνια διδάσκω μαζί με τον οινολόγο Δημήτρη Χατζηνικολάου στα σεμινάρια του, παντρεύοντας τη σοκολάτα με επιλεγμένες φιάλες από το κελάρι του «Οίνου του Αγαπητού».

 

‘Οταν συχνά με ρωτούν ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας, εγώ τους απαντώ, «Η επόμενη που θα κάνω», αυτό είναι το μότο μου.