Ο Άγιος Βαλεντίνος ήταν Ρωμαίος άγιος του 3ου αιώνα, ο οποίος τιμάται στη Δυτική Εκκλησία στις 14 Φεβρουαρίου και στην Ανατολική Ορθοδοξία στις 6 Ιουλίου. Από τον Μεσαίωνα, η Ημέρα του Αγίου έχει συνδεθεί με την παράδοση της άυλης αγάπης. Είναι επίσης προστάτης άγιος της πόλης Τέρνι.

Ο Άγιος Βαλεντίνος ήταν κληρικός - είτε ιερέας είτε επίσκοπος - στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία που εξυπηρετούσε τους διωκόμενους χριστιανούς. Μαρτύρησε και το σώμα του θάφτηκε σε χριστιανικό νεκροταφείο στη Via Flaminia στις 14 Φεβρουαρίου, η οποία γιορτάζεται ως ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου τουλάχιστον από τον όγδοο αιώνα. 

Έτσι κι εμείς, στους ρυθμούς του εορτασμού, που φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, καθώς η κούραση λόγω του covid  δεν επέτρεψε πολλές συναναστροφές, στηρίζουμε όλους τους ερωτευμένους.

Πρώτα εμείς οι αιώνια ερωτευμένοι με τη ζωή και το κρασί.

Ένα κρασί ελαφρύ και φρουτώδες, με λίγο νεύρο και ζωντάνια. Σαν τα παιχνίδια του έρωτα.
Από το πιο ερωτικό νησί και παγκόσμιο οινικό προορισμό, έρχεται η πρότασή μας.

Το Roseate, το ροζέ κόσμημα του οινοποιείου Βενετσάνος στη Σαντορίνη.

 

Ρose κρασί ΠΓΕ Κυκλάδες

Ποικιλία αμπέλου Ασσύρτικο 70%, Αηδάνι 25%, Μανδηλαριά 5%.
Από τους κοντινούς αμπελώνες του μονοποικιλιακού αμπελώνα "Γιάννας".  Ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε χαμηλές θερμοκρασίες 12-13 °C και ωρίμανση σε λεπτές οινολάσπες για 4 μήνες.

 

 

 Ταιριάζει τέλεια με θαλασσινά, γαρίδες, spaghetti, ντοματίνια, σαλάτες, αλλά και με μια πάβλοβα με τραγανές φράουλες. Στην υγειά σας!