Η αναγγελία βράβευσης ενός ελληνικού οινοποιείου σε διεθνή διαγωνισμό είναι ένα πολύ ευχάριστο γεγονός.

Η δημοσίευση  ότι ένα ελληνικό οινοποιείο βραβεύτηκε στη Γαλλία με γαλλική ποικιλία είναι από αυτές τις ειδήσεις που μας κάνουν περήφανους. Και πόσο μάλλον όταν αντιπροσωπεύτηκε στο διαγωνισμό από ένα έγκριτο μέσο όπως το Allwinestories.

Φυσικά αναφερόμαστε την Lenga 2021 του οινοποιείου AΒΑΝΤΙΣ από το Μύτικα της Εύβοιας και τη διάσημη γαλλική ποικιλία Gewurztraminer. Ένα κομψό ημίξηρο κρασί που ο οινοποιός Απόστολος Μούντριχας αφιέρωσε στη σύζυγό του Λένγκα και βραβεύτηκε με χρυσό μετάλλιο, στο 16o Concours Mondial Des Feminalise 2022, που πραγματοποιήθηκε στις 6, 7&8 Απριλίου, στο Parc Floral, στο Παρίσι.

Mε την πρώτη γουλιά αντιλαμβάνεσαι πως πρόκειται για ένα κρασί με όγκο, πλούτο και κομψότητα. Η ποικιλία Gewurztraminer έχει εγκλιματιστεί απόλυτα στο terroir της Εύβοιας τόσο καλά που οι αλσατικές μνήμες μας, αχνοφαίνονται στον ουρανίσκο. Το κρασί έχει όμως το δικό του χαρακτήρα.

 

 

Στην όψη και τη μύτη…

Απαλό χρυσό χρώμα με πράσινες ανταύγειες, έντονα αρώματα γλυκού τριαντάφυλλου εξωτικών φρούτων, πιπεριού, μέντας, ginger, καραμέλας και μπαχαριών.

Στο στόμα…

 Πλούσιο, λιπαρό, με ένταση ανθικών αρωμάτων και μπαχαριών.
Η ισορροπημένη οξύτητα κοντράρεται ευχάριστα με το λιπαρό στόμα, δημιουργώντας μακριά επίγευση που δύσκολα θα ξεχάσετε.

Κρατήστε το άφοβα για 3 χρόνια, αν και η αντίσταση είναι μάταιη!

Με τι θα το συνδυάσετε…

Η ασιατική μαγειρική και τα έθνικ πιάτα έχουν την τιμητική τους.  

Ανοιξιάτικες ή καλοκαιρινές τάρτες με ελαφριά κρέμα patisserie.

Εμείς για να γιορτάσουμε το χρυσό μετάλλιο στο διαγωνισμό Feminalise 2022, τo συνοδεύσαμε με μια pannacotta με φρούτα του πάθους και οι πιο αντισυμβατικοί της παρέας με λουκουμάκι συριανό.

Στην υγειά σας!