Μετά τη μεγάλη επιτυχία της έκδοσης του 2021, το  Mondial des Vins Blancs, Strasbourg, είχε θετική ανταπόκριση σε πολλούς οινοποιούς  που επιθυμούσαν  να αναδείξουν όλη την ποικιλομορφία των εξαιρετικών λευκών κρασιών τους.

Είμαστε υπερήφανοι που ανακοινώνουμε ότι για δεύτερη συνεχή χρονιά το Allwinestories.com είναι χορηγός  επικοινωνίας του διαγωνισμού.

Νέο για το 2022: για αυτή τη νέα χρονιά το ραντεβού δίνεται τον Ιούνιο.

Το Mondial des Vins Blancs που θα πραγματοποιηθεί λίγο πριν το καλοκαίρι, το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιουνίου 2022 στο Palais de la Musique et des Congrès στο Στρασβούργο.

Η Mondial des Vins Blancs Strasbourg παραμένει μέχρι σήμερα ο μοναδικός διαγωνισμός στον κόσμο που είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένος σε όλη την ποικιλομορφία των λευκών κρασιών και συγκεντρώνει κρασιά από 25 χώρες και 5 ηπείρους, υπό την αιγίδα του Διεθνούς Οργάνισμού Αμπέλου και Οίνου(OIV)

Ένας μοναδικός διαγωνισμός σε 12 κατηγορίες για τη βέλτιστη προβολή των λευκών οίνων στον κόσμο (Chardonnay, Chenin, Gewurztraminer, Μοσχάτο, Pinot Blanc, Pinot Gris, Riesling, Sauvignon, Sylvaner, Viognier, Άλλες λευκές ποικιλίες αμπέλου και λευκά χαρμάνια, όπως και  φημισμένες ελληνικές ποικιλίες.

 

 

Όπως πάντα, το Mondial des Vins Blancs  Strasbourg είναι διήμερο, όπου όχι λιγότεροι από 70 έως 80 επαγγελματίες γευσιγνώστες (διεθνούς φήμης σομελιέ, οινολόγοι, έμποροι κρασιού, αγοραστές, εισαγωγείς, εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι κ.λπ.) θα κρίνουν σχεδόν 1000 λευκά κρασιά.

Μεγάλη καινοτομία 2022: σε αυτή τη νέα έκδοση του Mondial des Vins Blancs θα εμφανιστεί ένα νέο μετάλλιο, το "Grand Or". Πράγματι μέχρι τώρα κάθε γευσιγνωσία βαθμολογούνταν με 100 βαθμούς- για να διεκδικήσει κανείς ένα χρυσό μετάλλιο ήταν απαραίτητο να μετρήσει τουλάχιστον 85 βαθμούς και 82 βαθμούς για ένα ασημένιο μετάλλιο, αλλά από τον Ιούνιο, κάθε κρασί με 93 βαθμούς θα απονέμεται το μετάλλιο "Grand Gold".

Για τη νέα αυτή έκδοση, το Mondial des Vins Blancs θα ανανεώσει σίγουρα τη δυνατότητα συμμετοχής σε ένα Masterclass, εν αναμονή της εξέλιξης του προγράμματος, το μόνο σίγουρο είναι ότι η Ιταλία είναι ο τιμώμενος καλεσμένος αυτής της έκδοσης.

Οι εγγραφές για την παρουσίαση των κρασιών έχουν ήδη ξεκινήσει και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 11 Μαΐου 2022. Επομένως, φίλοι οινοποιοί μην περιμένετε άλλο!

 

Προθεσμία παραλαβής: πριν από τις 18 Μαΐου
Στείλτε 3 φιάλες ανά δείγμα, με επισήμανση και εμπορικό επίδεσμο.
Μην ξεχάσετε να επισυνάψετε τα έγγραφα στα κουτιά σας.
Παράδοση από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 8:30 π.μ. έως τις 7:00 μ.μ.


Δ/νση αποστολής:

Mondial des Vins Blancs Στρασβούργο
Υπόψη της κας Lucy KUHN
Rue du Marché Gare
67200 STRASBOURG